Home Senioren PSV'35/VV Vlodrop 4 Roermond 3 - PSV 4: 3-5

Roermond 3 - PSV 4: 3-5

Afdrukken PDF

Door Stan Dirix - Deze zondagmorgen de uitwedstrijd tegen RFC 3 uit Roermond. Dit team was een concurrent van ons om de bovenste plaatsen. Er stond vandaag dus wel wat op het spel. Thuis werd er nog met 4-4 tegen gelijkgespeeld. Wat werd het deze keer?

In de beginfase al gelijk een vroege voorsprong voor RFC na een snelle counter na een snelle omschakeling, 1-0. PSV had veel moeite in de beginfase met de snelle tegenaanvallen. Maar herstelde zich vrij snel. Opeens stond de gelijkmaker op het bord. Na een scrimmage mocht Xander als laatste de bal raken en verdween via de keeper in het net, 1-1. Nu was het alleen maar PSV wat de wedstrijd dicteerde. PSV kwam op voorsprong door weer Xander na goed doorzetten van Tom Gross. Tom legde de bal panklaar voor Xander en verschalkte de keeper voor de 2e maal, 1-2. RFC kwam wel nog met snelle counters maar was zelden gevaarlijk. PSV was heer en meester in de 1e helft. Xander mocht ook nog de 1-3 maken na een bekeken steekpass van Cash.

Ook werd het nog 1-4 door William uit een geweldig afstandsschot. Daarna raakte Tom Gross nog de onderkant van de lat en schoot Jorg net naast. Met deze stand werd de rust bereikt.

In de 2e helft werd Tom Gross vervangen door Tom Montforts. RFC kwam meer in de wedstrijd en dreigde de aansluittreffer te scoren maar viel plots aan de andere kant. Na goed doorzetten van Xander zette hij de bal nog voor de achterlijn voor het doel. Tom Montforts was attent en tikte de bal in het lege doel, 1-5. Had de thuisploeg hier nog een antwoord op? Het was eigenlijk geen wedstrijd meer maar RFC wist nog 2 keer te scoren. 1 keer uit een lob over keeper Remco, 2-5. En 3-5 uit een scrimmage wat ongelukkig in het net belande. Maar verder werd er niet meer gescoord.

Toch een mooi resultaat van zo'n doelpuntrijke wedstrijd. Enige verwijd is het onrustig uitverdedigen in de 2e helft. Verder werd er prima gevoetbald.
Neem dit mee naar de komende wedstrijden. We zijn immers nog altijd in de race voor het kampioenschap. De andere teams boven ons hadden vandaag allen gewonnen. Volgende wedstrijd is komende zondag tegen nr 2 Horn 3. Ook weer een spannende wedstrijd bovenin. Dus ook weer goeie voorbereiding is zeker gewenst. Veel succes en tot zondag.

Laatst aangepast ( woensdag 25 maart 2015 )