Home Jeugd PSV'35/VV Vlodrop E1 PSV'35 E1 speelt gelijk tegen koploper EMS E1

PSV'35 E1 speelt gelijk tegen koploper EMS E1

Afdrukken PDF

Door Danny van Riet en Rainaldo Hendriks - En zo luidt het affiche van vandaag: PSV'35 E1 uit tegen koploper EMS E1. De nr 3 tegen de nr. 1 van de E1 in de eerste klasse 401.
Het onderlinge verschil is 4 punten, een overwinning van PSV'35 kan de competitie een spannend slot opleveren, de koploper kan tot 1 punt benaderd worden!

Toch kijken we ook terug naar het voorgaande duel in EMS dat niet zonder kleerscheuren was verlopen !
We wisten op voorhand al dat EMS veel individuele klasse van spelers in het team heeft en taak was om deze uit te schakelen.
Aan de stand is te zien dat ze makkelijk scoren, maar dat ze ook veel tegengoalen incasseren. Dus in verdedigend opzicht zijn ze kwetsbaar achterin en daar treffen wij ons voordeel mee met onze sterke aanvallers van PSV'35 E1.
Ook gezien de tegengoalen van PSV'35 in deze competitie kan men met opgeheven hoofd zeggen dat zij de minst gepasseerde keeper en verdediging in huis hebben!
Dat zijn even de statistieken tot nu toe, tijd voor de wedstrijd !!
Iedereen is aanwezig, er heerst een gezonde gespannen sfeer in de kleedkamer.
Er worden nog een aantal taken doorgenomen en we gaan allemaal naar buiten voor de warming up die geleid wordt door Danny van Riet.
Het is prima voetbalweer, de velden zijn nog een beetje vochtig dus de bal kan lekker rondgespeeld worden.
De scheidsrechter fluit en de wedstrijd is begonnen.
Er volgen felle duels op iedere positie in het veld en blijven allebei de ploegen in evenwicht.
Je voelt en ziet de spanning ook bij het vele aanwezige publiek, iedereen geniet mee!
Toch werd de score geopend aan de zijde van EMS, dit was een goede aanval waar PSV'35 niet de kans kreeg om de bal af te pakken, keeper Thijs was ook kansloos,1-0.
Zo ook kreeg PSV'35 kansen, maar met weinig rendement. Er moest wat meer op het doel van EMS geschoten worden, want daar lag ook het zwakke punt van EMS.
De ploeg uit Posterholt kreeg steeds meer grip op het spel en dat werd ook beloond met een uitstekende een twee tussen Roan en Calvin waaruit Calvin de aansluitende treffer scoorde, 1-1.
Toch werd daarna de keeper Thijs ook uitvoerig bezig gehouden en een paar prima reddingen verrichte.
Het is bijna rust en PSV'35 heeft balbezit. Roan werd bereikt en hij schopte met een wonderschone actie de 2-1 binnen. Gelijk erna floot de scheids af voor de rust. Tijd voor een coole drank !!
Ruststand 2-1 in het voordeel van PSV'35.
In de tweede helft werd er gas gegeven aan EMS zijde, ze voetbalden wat beter dan PSV'35.
En zo ontsnapte we bij een aantal gerichte kansen van EMS, iedereen aan PSV'35 zijde vocht zich terug want bij deze stand zou er een sensatie in de lucht hangen .
Na ongeveer 15 minuten is het toch raak, de 2-2 wordt gescoord door EMS. Maar het was een valse goal, een speler van EMS gaf Jorri een te harde duw en viel met een flinke smak naar de grond, de scheidsrechter wilde fluiten maar zag dat er 3 spelers van EMS in de aanval waren en liet hij doorgaan. En hieruit scoorden zij de 2-2.
Natuurlijk ging PSV'35 verhaal halen, maar het hielp niets !
Nu was het taak om bij het voetbal te blijven en niet bezig houden met de scheidsrechter, want er zijn nog 10 minuten te spelen.
Toch voerde PSV'35 de druk op en met een fantastisch afstandsschot schoot Bram de bal in het doel, 3-2 voor PSV'35.
Iedereen was blij, gaat het dan gebeuren om de koploper hier de das om te doen en de 3 punten mee naar huis te nemen!
Met nog 2 minuten op de klok begon EMS aan de aftrap en gingen direct in de aanval. Ze passeerden iedereen en keeper Thijs kon de bal ook niet meer tegenhouden en scoorde de gelijkmaker, 3-3.
Vol ongeloof keken we elkaar aan, jammer en balen natuurlijk . Even later fluit de scheidsrechter de wedstrijd af.
Een sensatie hing in de lucht, en ja, de wedstrijd is pas afgelopen als de scheidsrechter affluit.
Iedereen speelde goed samen en werkte voor iedere bal .
We moesten winnen wat we eigenlijk ook deden !
Iedereen kijkt met trots terug op deze wedstrijd en we hebben het publiek zeker vermaakt met deze spannende thriller.