Home Jeugd PSV'35/VV Vlodrop E1 PSV E1 - Conventus E1 3-5

PSV E1 - Conventus E1 3-5

Afdrukken PDF

Door Jack Gerrits - Vandaag de topper tegen de medekoploper. Het was een koude ochtend, gras was nog bevroren, maar de mannen hadden er zin in. Conventus kwam met een team van 11 spelers, waaronder enkele dames in de gelederen. Verder waren het een groep uit de kluiten gewassen jongeren die net zo goed in een 2e jrs D jeugd hadden kunnen staan. De eerste helft waren zij dan ook duidelijk de betere en troefden de onzen af met fysiek voetbal en vele overtredingen. Meer kunnen we er ook niet van maken, ruststand 1-4 voor Conventus. De ene goal werd gescoord door Jenny, die weer ijskoud een verdiende penalty er in schoot.

Na de rust kregen de onzen meer grip op de wedstrijd. We waren duidelijk de betere, lieten de bal het werk doen en lieten ons fysiek niet meer aftroeven. Luca bleef een plaag voor de verdediging, die zelfs dubbele dekking kreeg. Toch pikte hij weer een wonderschoon doelpunt mee, dat had hij verdient. Hij is de gehele wedstrijd geschopt en geduwd door de tegenstander, wat overigens goedgekeurd werd door de trainer van Conventus. Dit gedrag goedkeuren op de velden, in mijn ogen horen dit soort mensen niet thuis op de voetbalvelden. Toch kon Conventus nog 1x scoren, hun 5e doelpunt. Maar ondanks dat zat de moraal bij de onzen er goed in. We waren conditioneel stukken beter en bleven zoeken naar dat goaltje en via een magistraal schot van SENN, een poeier van 20 meter over de keeper heen, werd het nog 3-5. En had de wedstrijd nog even geduurd dan had een gelijkspel er ook nog ingezeten.
Chapeau voor de onzen, die zich dapper hebben verweerd tegen een tegenstander die meer bezig was met het onderuit halen van de tegenstander dan met voetbal. Supporters en scheidsrechter, weer bedankt voor jullie steun.

Doelpuntenmakers: Jenny 1x, Luca 1x, Senn 1x